NASVETI ZA PREHOD – Da BI ustvarjalec

Erika vprašanje po e-pošti, Za nasvete o gibanju. Poleg preselil gospodinjskega dela, dečki in z macskájukkal. V ta post sem zbrala splošne nasvete, amikkel se premika gladko. Erika se je seznam iskanih naredi razčlenjeno tednov, To si lahko preberete v naslednjem pošti.

 1. Napišite seznam, kako ukrepati. Seznam predpisov, še vedno bi stvari bolj pregledne.
 2. Get embalažni materiali, sredstva. (doboz, smeti vrečke, nalepka, debela polsteno konico, vrv közözéshez, lepilo)
 3. Ustvarjanje več v škatlah pred celotno stanovanje, Vzamem samo z vami, kar res potrebujete. Če imate dovolj časa pred selitvijo, izbito se lahko opravi ločeno. V mislih imam, da tudi potem lahko začeli oglaševati v stanovanje, ko lomtalanítani, ali 6-8 boste morali izseliti, potem 2-4 rászánhatsz tednov potrditve, és 4 paket za en teden. Če bi le 3-4 Sedem je paket hišo, Poleg tega, poleg tega, da delajo skupaj bi morali biti vključeni v proces in se znebite maske med fölöslegtől.
 4. Nerodni našel v metu uničil stvari. odloči stvari, ki jih bodo morali, da jih uporabljajo. Prodaja in vdati še pred selitvijo, ali pa bodo lahko to stori le po poti?
 5. pakiranje: Nadaljujemo prostor za dobozolással. Najprej razloži stvari, v vsaki sobi, ki ste jo pravkar ne uporablja. na primer: sezonska oblačila, športna oprema, morate shraniti stare dokumente, foto albumov, stvari, ki se nahajajo na razprodajo / darila. Potem spakirajte stvari, ki jih uporabljate pogosteje, vi pa ne da bi jih v prihodnjih tednih, Spet nadaljuje na sobo. Na primer, knjige, DVD-k cd-K, revije. Za raztovarjanje zadnje stvari, ki jih najpogosteje uporabljate.

Postopek za uporabo polja…

Minden szobának legyen egy színkódja: a dobozokra ragaszd rá a jelzést színes papírból, színes post-it-ből, öntapadós színes fóliából. A színkódok mellett számozd be a dobozokat pakolás közben: az 1-es dobozba kerülnek minden helyiségben azok a dolgok, amiket a legritkábban használtok (pl: szezonon kívüli ruhák), a legmagasabb számú dobozban az legyen amit a leggyakrabban használtok (pl mikró). A költözés előtti napon jelölj ki egy dobozt, amibe a legszükségesebb és a legutoljára elpakolható holmik kerülnek. Legyen ez a szükség doboz, vagy túlélő doboz. Ide kerüljön egy váltás ruha a család minden tagjának, a személyes iratok, tisztálkodó szerek, hálóruhák, törölközők, pelenka a babának, ébresztőóra, evőeszközök, tányérok.

Mit, hogyan csomagolj?

Költözéskor nem mindegy, hogy mi kerül dobozba vagy zsákba. Ha jól csomagolsz azzal megkönnyíted a költöztetők és a magad dolgát is.

Dobozok
Csak dobozban lehet szállítani:

 • könyveket
 • vegyszereket (tehát a tisztítószereket) – a dobozra legyen ráírva, hogy vegyszer
 • törékeny tárgyakat – a dobozra legyen ráírva, hogy törékeny
 • száraz élelmiszereket – a dobozon jelöld, hogy élelmiszer van benne

Dobozokat kérhetsz a környékbeli üzletekből, ilyenkor arra figyelj, hogy hibátlan dobozokat hozz csak el. Ez költséghatékony módja a dobozok beszerzésének. A dobozok ne legyenek túl nagyok, mert azokat a költöztetők nehezen tudják cipelni. Költözéshez méretezett erős dobozokat vásárolhatsz akár a költöztető cégtől, vagy az IKEA-ban, vagy rendelhetsz az interneten. El kell dönteni, hogy a dobozváráslás belefér-e a költözésre szánt anyagi keretbe.

A dobozok ára 240 és 900 forint között mozog mérettől függően. Egy nagyobb doboz teherbírása 30 kg. Segítségként méreteket és árakat a következő 2 linken találsz:

 • Költöztető dobozok
 • IKEA költöztető doboz
 • természetesen a google bővelkedik lehetőségekben, én tájékoztató jelleggel választottam ezt a 2 oldalt

Zsákok
Ruha, lakástextil, párnák szállítására használható. Erős zsákokat érdemes beszerezni, a szemeteszsákok könnyen elszakadhatnak. Praktikus megoldás a vákuumos zsákok használata. Több méretben kaphatók, miután belepakoltál porszívóval egyszerűen ki kell szívni belőle a levegőt. Így a ruhák, ágyneműk és párnák harmad annyi helyet foglalnak el. Ha szívesen vásárolsz interneten akkor például az e-bay-ről jó áron be lehet szerezni különböző méretekben.

Tippek

 • Romlandó élelmiszer: Ha maradt még romlandó étel a hűtőben, akkor azt hűtőtáskában, vagy zacskóban (Tescoban Auchanban a fagyasztott áruknál lehet találni zacskót, ami tartja a hideget) vidd át az új lakásba.
 • Bútorok: A lapra szerelt állapotban vett bútorokat szétszerelve ajánlott szállítani, mert nem arra lettek tervezve, hogy lépcsőházakban cipeljék, és teherautóban zötykölődjenek.
 • Költözés után: Ellenőrizd le, hogy minden doboz megérkezett-e, és minden bútor sértetlen-e. A szükség doboz után a legmagasabb számú dobozokkal kezd a kipakolást, mert ezekben vannak a gyakran használt dolgok.

Olvasók tanácsai

"Sem pakirani, da kb. enako škatle sem dobil. da, kaj trajno trgovin IKEA škatlah dokazal, da je najboljši. Imel sem dovolj časa,, tako sem šel načrtno. Kvalifikant I, in pravkar sem naredil v polje,, kaj je levo. Kupil sem majhen prenosnik, in da sem napisal, Sem pakirani. Vsako polje, označenih I, in prenosniku sem pisal, kaj je vključeno. (...)Pomembno, v polje na vseh straneh in na vrhu, da se je število, ker, če imate več polj, ki so zložene druga na drugo,, in steno je postavljen na kandidata strani, ja, težko je najti. Oblačila velik obseg black kukazsákba sem. To je močna in se ne vidi skozi. Samolepilne etikete za papir posnet, da je, to je, kako so dobili število. Zdaj to metodo uporabljam ne uporabljajo stvari trgovina. P. I"

 

“Volt egy füzet, amibe minden dobozt feljegyeztem. A különböző szobáknak különböző színű post-it lapjai voltak, amiket a dobozra raktam, és mikor lezártam, akkor a post-it-et is ráragasztottam a celluxal. (...) A post-iteken csak számok voltak, és a füzetbe írtam a számozott dobozok tartalmát. Minden szoba-helyiség dobozainak nyilvántartása egy-egy külön lapon volt (persze ezt lehet bonyolítani előre gyártott nyilvántartólapokkal, én azt már fölöslegesnek tartottam) A füzetbe a szám mellé írtam, hogy mondjuk (mosogatószekrény alja), ali (sarokszekrény), ennek megfelelően tudtam, hogy abban a dobozban mi van. A dobozoknak pedig az oldalára írtam fel mindent, mert ha egymásra kerülnek a dobozok, akkor is látszott a számozott post-itlap, ami fő tájékozódási pont volt.(..) én már bepakolásnál felraktam a megfelelő színű post-it lapokat az ajtókra is, tehát a dobozok nem egy halomba, hanem a megfelelő helyiségekbe kerültek, mert a rózsaszín pos-ites ajtajú szobába vittek mindent, ami rózsaszín post-ites doboz volt. A.É”

 

“Én lista és excel mániás vagyok, a saját költözésünket megpróbáltam professzionális szinten végezni, hogy ne kelljen mindent keresni, illetve ne járjak úgy, mint AnnaPetiGergőék, amikor a vekker csörög a még ki nem pakolt doboz mélyén, s mikor feltépik mérgesen a dobozt, akkor találják meg a tegnap keresett tányérokat. (...)Nyomtattam 2 db. A4-es papírt, amire ráírtam: KONYHA 1 , ez volt az első konyhai doboz. Ezt ráragasztottam a doboz oldalára és a tetejére is.. Ha törékeny volt, azt is feltüntettem rajta. Így ha az új helyen cipeljük be a dobozt, rögtön tudjuk, ez a konyhába mehet egyből. Vettem az excellt, és felírtam, mit raktam KONYHA 1 dobozba, fellistáztam mindent, nokedliszaggató, tojásszeletelő, tányér, pohár, stb. Egy ilyen listát kinyomtattam és bedobtam a doboz tetejére belülre, hogy ha kinyitom, és nem vagyok számítógép közelben, azért ránézésre tudjam, hogy mi van a dobozban. Értelemszerűen a ritkábban használatos dolgokkal kezdtem, mivel a háztartás közben futott. (...)Vettünk aztán tekercses buborékos fóliát, ragasztó szalagot, és ezekkel burkoltuk a bútorokat. K.A”

 

Csányi Andi
www.rendteremto.hu

 

 

Selitve - Express-teher Kft.
EXPRESS-NALOŽI-BOBNAR

 

Címke:  

Szóljon hozzá!

©2017 idStudio
spletne strani info: dankahazi.istvan @ gmail.com

  .