SFATURI PENTRU MUTAREA – PENTRU creator

Erika m-a contactat prin e-mail, a solicitat sfaturi despre mutare. Ei mută o gospodărie în timp ce lucrează, cu băieți mici și pisica lor. În această postare, am adunat sfaturi generale, pentru a face mișcarea mai lină. De asemenea, Erika a cerut o listă de activități defalcată în câteva săptămâni, puteți citi acest lucru în următoarea postare.

 1. Scrieți o listă de lucruri de făcut. Scrierea pe listă întotdeauna face lucrurile mai transparente.
 2. Obțineți materialele de ambalare, bunuri. (cutie, sac de gunoi, eticheta, pâslă cu vârf gros, cordon pentru comunicare, lipici)
 3. Eliminați întregul apartament înainte de al bloca, ia doar ce ai nevoie cu adevărat cu tine. Dacă aveți suficient timp înainte de a vă deplasa, atunci resturile pot fi făcute separat. Mă gândesc aici, că puteți începe să faceți gunoi imediat ce faceți publicitate apartamentului, sau daca 6-8 ai șapte pentru a ieși afară, apoi 2-4 puteți petrece o săptămână pe coșul de gunoi, și,hu 4 săptămâni pentru înveliș. Dacă nu 3-4 săptămână pentru a împacheta apartamentul, în plus, atunci când lucrați, merită să combinați procesele și să scăpați de excesul în timpul ambalării.
 4. Renunțați la orice element rupt găsit în timpul eliminării resturilor. Decide ce să folosești cu lucrurile pe care le poți folosi în continuare. Vindeți și dați înainte să vă mutați, sau veți putea face acest lucru numai după mutare?
 5. Ambalaj: Treceți prin box prin cameră. În primul rând, împachetați lucrurile în fiecare cameră, pe care nu îl utilizați în prezent. de exemplu: îmbrăcăminte de sezon, echipament sportiv, înregistrări mai vechi care trebuie stocate, albume foto, obiectele care așteaptă vânzarea / cadoul găsite în timpul eliminării. Apoi, împachetați lucrurile pe care le utilizați mai des, dar puteți face fără ele în săptămânile următoare, du-te din nou pe cameră. De exemplu, cărți, dvd-k cd-k, reviste. Ultima dată, despachetați acele lucruri, pe care le folosești cel mai des.

O modalitate de a folosi cutii…

Minden szobának legyen egy színkódja: a dobozokra ragaszd rá a jelzést színes papírból, színes post-it-ből, öntapadós színes fóliából. A színkódok mellett számozd be a dobozokat pakolás közben: az 1-es dobozba kerülnek minden helyiségben azok a dolgok, amiket a legritkábban használtok (pl: szezonon kívüli ruhák), a legmagasabb számú dobozban az legyen amit a leggyakrabban használtok (pl mikró). A költözés előtti napon jelölj ki egy dobozt, amibe a legszükségesebb és a legutoljára elpakolható holmik kerülnek. Legyen ez a szükség doboz, vagy túlélő doboz. Ide kerüljön egy váltás ruha a család minden tagjának, a személyes iratok, tisztálkodó szerek, hálóruhák, törölközők, pelenka a babának, ébresztőóra, evőeszközök, tányérok.

Mit, hogyan csomagolj?

Költözéskor nem mindegy, hogy mi kerül dobozba vagy zsákba. Ha jól csomagolsz azzal megkönnyíted a költöztetők és a magad dolgát is.

Dobozok
Csak dobozban lehet szállítani:

 • könyveket
 • vegyszereket (tehát a tisztítószereket) – a dobozra legyen ráírva, hogy vegyszer
 • törékeny tárgyakat – a dobozra legyen ráírva, hogy törékeny
 • száraz élelmiszereket – a dobozon jelöld, hogy élelmiszer van benne

Dobozokat kérhetsz a környékbeli üzletekből, ilyenkor arra figyelj, hogy hibátlan dobozokat hozz csak el. Ez költséghatékony módja a dobozok beszerzésének. A dobozok ne legyenek túl nagyok, mert azokat a költöztetők nehezen tudják cipelni. Költözéshez méretezett erős dobozokat vásárolhatsz akár a költöztető cégtől, vagy az IKEA-ban, vagy rendelhetsz az interneten. El kell dönteni, hogy a dobozváráslás belefér-e a költözésre szánt anyagi keretbe.

A dobozok ára 240 și,hu 900 forint között mozog mérettől függően. Egy nagyobb doboz teherbírása 30 kg. Segítségként méreteket és árakat a következő 2 linken találsz:

 • Költöztető dobozok
 • IKEA költöztető doboz
 • természetesen a google bővelkedik lehetőségekben, én tájékoztató jelleggel választottam ezt a 2 oldalt

Zsákok
Ruha, lakástextil, párnák szállítására használható. Erős zsákokat érdemes beszerezni, a szemeteszsákok könnyen elszakadhatnak. Praktikus megoldás a vákuumos zsákok használata. Több méretben kaphatók, miután belepakoltál porszívóval egyszerűen ki kell szívni belőle a levegőt. Így a ruhák, ágyneműk és párnák harmad annyi helyet foglalnak el. Ha szívesen vásárolsz interneten akkor például az e-bay-ről jó áron be lehet szerezni különböző méretekben.

Tippek

 • Romlandó élelmiszer: Ha maradt még romlandó étel a hűtőben, akkor azt hűtőtáskában, vagy zacskóban (Tescoban Auchanban a fagyasztott áruknál lehet találni zacskót, ami tartja a hideget) vidd át az új lakásba.
 • Bútorok: A lapra szerelt állapotban vett bútorokat szétszerelve ajánlott szállítani, mert nem arra lettek tervezve, hogy lépcsőházakban cipeljék, és teherautóban zötykölődjenek.
 • Költözés után: Ellenőrizd le, hogy minden doboz megérkezett-e, és minden bútor sértetlen-e. A szükség doboz után a legmagasabb számú dobozokkal kezd a kipakolást, mert ezekben vannak a gyakran használt dolgok.

Olvasók tanácsai

"Am împachetat, să kb. aceleași cutii am. asta, ce permanent magazine IKEA cutii s-a dovedit a fi cel mai bun. Am avut o multime de timp, deci metodic m-am dus. Calificare-Am, și tocmai am făcut-o în cutie, ce-a mai rămas. Am cumparat un notebook mic, și asta am scris, Am împachetat. Fiecare cutie numerotate am, și notebook-am scris, ce este inclus. (...)Important, la cutie pe toate laturile și partea de sus pentru a fi numărul, pentru că, dacă aveți mai multe cutii stivuite pe fiecare alte, și perete este plasat pe pagina candidat, da e greu sa gasesti. Haine de dimensiuni mari negre kukazsákba am făcut. E puternic și nu se vedea prin. Etichete auto-adezive de hârtie lipit de ea, așa au ajuns numărul. Acum, această metodă am folosi nu este utilizat chestii magazin. P. I"

 

“Volt egy füzet, amibe minden dobozt feljegyeztem. A különböző szobáknak különböző színű post-it lapjai voltak, amiket a dobozra raktam, és mikor lezártam, akkor a post-it-et is ráragasztottam a celluxal. (...) A post-iteken csak számok voltak, és a füzetbe írtam a számozott dobozok tartalmát. Minden szoba-helyiség dobozainak nyilvántartása egy-egy külön lapon volt (persze ezt lehet bonyolítani előre gyártott nyilvántartólapokkal, én azt már fölöslegesnek tartottam) A füzetbe a szám mellé írtam, hogy mondjuk (mosogatószekrény alja), sau (sarokszekrény), ennek megfelelően tudtam, hogy abban a dobozban mi van. A dobozoknak pedig az oldalára írtam fel mindent, mert ha egymásra kerülnek a dobozok, akkor is látszott a számozott post-itlap, ami fő tájékozódási pont volt.(..) én már bepakolásnál felraktam a megfelelő színű post-it lapokat az ajtókra is, tehát a dobozok nem egy halomba, hanem a megfelelő helyiségekbe kerültek, mert a rózsaszín pos-ites ajtajú szobába vittek mindent, ami rózsaszín post-ites doboz volt. A.É”

 

“Én lista és excel mániás vagyok, a saját költözésünket megpróbáltam professzionális szinten végezni, hogy ne kelljen mindent keresni, illetve ne járjak úgy, mint AnnaPetiGergőék, amikor a vekker csörög a még ki nem pakolt doboz mélyén, s mikor feltépik mérgesen a dobozt, akkor találják meg a tegnap keresett tányérokat. (...)Nyomtattam 2 db. A4-es papírt, amire ráírtam: KONYHA 1 , ez volt az első konyhai doboz. Ezt ráragasztottam a doboz oldalára és a tetejére is.. Ha törékeny volt, azt is feltüntettem rajta. Így ha az új helyen cipeljük be a dobozt, rögtön tudjuk, ez a konyhába mehet egyből. Vettem az excellt, és felírtam, mit raktam KONYHA 1 dobozba, fellistáztam mindent, nokedliszaggató, tojásszeletelő, tányér, pohár, stb. Egy ilyen listát kinyomtattam és bedobtam a doboz tetejére belülre, hogy ha kinyitom, és nem vagyok számítógép közelben, azért ránézésre tudjam, hogy mi van a dobozban. Értelemszerűen a ritkábban használatos dolgokkal kezdtem, mivel a háztartás közben futott. (...)Vettünk aztán tekercses buborékos fóliát, ragasztó szalagot, és ezekkel burkoltuk a bútorokat. K.A”

 

Csányi Andi
www.rendteremto.hu

 

 

KÖLTÖZTETÉS - Exprima Teher Kft.
EXPRIMA-SARCINĂ-BATERIST

 

etichetă:  

Lasă un comentariu!

©2017 idStudio
oldal info: dankahazi.istvan @ gmail.com

  .