SUGGERIMENTI PER LO SPOSTAMENTO – ORDINE creatore

interrogazione Erika via e-mail, Per suggerimenti su come muoversi. Oltre a un lavoro domestico trasferito, ragazzini e con il macskájukkal. In questo post ho raccolto pareri generici, amikkel da movimento uniformemente. Erika è riportato un elenco ricercato-do è ripartito per settimane, Si può leggere questo nel prossimo post.

 1. Scrivi un elenco di azioni da intraprendere. L'elenco dei regolamenti ancora rendere le cose più trasparenti.
 2. Ottenere i materiali di imballaggio, beni. (scatola, sacchi per la spazzatura, etichetta, spessore pennarello, il cavo közözéshez, colla)
 3. Creare più in scatole prima di tutto l'appartamento, Prendo solo con te quello che si ha realmente bisogno. Se avete abbastanza tempo prima dello spostamento, il gioco può essere fatto separatamente. Sto pensando, che anche allora si può cominciare a pubblicizzare l'appartamento quando lomtalanítani, o 6-8 si deve spostare fuori, poi 2-4 settimane rászánhatsz di spazio, és 4 valigia per una settimana. Se solo 3-4 Sette è per imballare la casa, Inoltre, oltre a lavorare insieme dovrebbero essere coinvolti nel processo e sbarazzarsi della maschera durante fölöslegtől.
 4. L'ingombrante trovata durante un lancio in rovina le cose. decidere le cose che dovremo usarle. Vendere e dare via anche prima dello spostamento, o si sarà in grado di farlo solo dopo la mossa?
 5. imballaggio: Procedere spazio per il dobozolással. In primo luogo scaricare le cose in ogni stanza, semplicemente non hanno utilizzato. per esempio: indumenti per la stagione, attrezzature sportive, è necessario memorizzare i vecchi documenti, album fotografici, roba da trovare ai Saldi / regali. Poi imballare le vostre cose in cui si utilizza più di frequente, ma fate senza di loro nelle prossime settimane, Anche in questo caso procedere per camera. Ad esempio, i libri, dvd-k cd-k, riviste. Per scaricare le ultime cose, che si utilizzano più frequentemente.

Un metodo per l'uso delle caselle…

Minden szobának legyen egy színkódja: a dobozokra ragaszd rá a jelzést színes papírból, színes post-it-ből, öntapadós színes fóliából. A színkódok mellett számozd be a dobozokat pakolás közben: az 1-es dobozba kerülnek minden helyiségben azok a dolgok, amiket a legritkábban használtok (pl: szezonon kívüli ruhák), a legmagasabb számú dobozban az legyen amit a leggyakrabban használtok (pl mikró). A költözés előtti napon jelölj ki egy dobozt, amibe a legszükségesebb és a legutoljára elpakolható holmik kerülnek. Legyen ez a szükség doboz, vagy túlélő doboz. Ide kerüljön egy váltás ruha a család minden tagjának, a személyes iratok, tisztálkodó szerek, hálóruhák, törölközők, pelenka a babának, ébresztőóra, evőeszközök, tányérok.

Mit, hogyan csomagolj?

Költözéskor nem mindegy, hogy mi kerül dobozba vagy zsákba. Ha jól csomagolsz azzal megkönnyíted a költöztetők és a magad dolgát is.

Dobozok
Csak dobozban lehet szállítani:

 • könyveket
 • vegyszereket (tehát a tisztítószereket) – a dobozra legyen ráírva, hogy vegyszer
 • törékeny tárgyakat – a dobozra legyen ráírva, hogy törékeny
 • száraz élelmiszereket – a dobozon jelöld, hogy élelmiszer van benne

Dobozokat kérhetsz a környékbeli üzletekből, ilyenkor arra figyelj, hogy hibátlan dobozokat hozz csak el. Ez költséghatékony módja a dobozok beszerzésének. A dobozok ne legyenek túl nagyok, mert azokat a költöztetők nehezen tudják cipelni. Költözéshez méretezett erős dobozokat vásárolhatsz akár a költöztető cégtől, vagy az IKEA-ban, vagy rendelhetsz az interneten. El kell dönteni, hogy a dobozváráslás belefér-e a költözésre szánt anyagi keretbe.

A dobozok ára 240 és 900 forint között mozog mérettől függően. Egy nagyobb doboz teherbírása 30 kg. Segítségként méreteket és árakat a következő 2 linken találsz:

 • Költöztető dobozok
 • IKEA költöztető doboz
 • természetesen a google bővelkedik lehetőségekben, én tájékoztató jelleggel választottam ezt a 2 oldalt

Zsákok
Ruha, lakástextil, párnák szállítására használható. Erős zsákokat érdemes beszerezni, a szemeteszsákok könnyen elszakadhatnak. Praktikus megoldás a vákuumos zsákok használata. Több méretben kaphatók, miután belepakoltál porszívóval egyszerűen ki kell szívni belőle a levegőt. Így a ruhák, ágyneműk és párnák harmad annyi helyet foglalnak el. Ha szívesen vásárolsz interneten akkor például az e-bay-ről jó áron be lehet szerezni különböző méretekben.

Tippek

 • Romlandó élelmiszer: Ha maradt még romlandó étel a hűtőben, akkor azt hűtőtáskában, vagy zacskóban (Tescoban Auchanban a fagyasztott áruknál lehet találni zacskót, ami tartja a hideget) vidd át az új lakásba.
 • Bútorok: A lapra szerelt állapotban vett bútorokat szétszerelve ajánlott szállítani, mert nem arra lettek tervezve, hogy lépcsőházakban cipeljék, és teherautóban zötykölődjenek.
 • Költözés után: Ellenőrizd le, hogy minden doboz megérkezett-e, és minden bútor sértetlen-e. A szükség doboz után a legmagasabb számú dobozokkal kezd a kipakolást, mert ezekben vannak a gyakran használt dolgok.

Olvasók tanácsai

“Ho imballato, a kb. le stesse scatole che ho avuto. che, ciò che memorizza in modo permanente le scatole IKEA dimostrato di essere il migliore. Ho avuto un sacco di tempo, così metodicamente sono andato. Qualifier Ho, e ho appena fatto in the box, cosa c'è di sinistra. Ho comprato un piccolo notebook, e che ho scritto, Ho imballato. Ogni casella numerata I, e il notebook che ho scritto, che cosa è incluso. (...)Importante, a casella su tutti i lati e la parte superiore per avere il numero, perché se si hanno diverse scatole impilate una sull'altra, e la parete di fondo è collocato sul candidato pagina, sì, è difficile trovare. I vestiti di grandi dimensioni nero kukazsákba ho fatto. E ' forte e non è vedere-attraverso. Etichetta autoadesiva, carta con nastro adesivo è, è così che hanno ottenuto il numero. Ora, questo metodo che uso non usate, roba store. P. I“

 

“Volt egy füzet, amibe minden dobozt feljegyeztem. A különböző szobáknak különböző színű post-it lapjai voltak, amiket a dobozra raktam, és mikor lezártam, akkor a post-it-et is ráragasztottam a celluxal. (...) A post-iteken csak számok voltak, és a füzetbe írtam a számozott dobozok tartalmát. Minden szoba-helyiség dobozainak nyilvántartása egy-egy külön lapon volt (persze ezt lehet bonyolítani előre gyártott nyilvántartólapokkal, én azt már fölöslegesnek tartottam) A füzetbe a szám mellé írtam, hogy mondjuk (mosogatószekrény alja), o (sarokszekrény), ennek megfelelően tudtam, hogy abban a dobozban mi van. A dobozoknak pedig az oldalára írtam fel mindent, mert ha egymásra kerülnek a dobozok, akkor is látszott a számozott post-itlap, ami fő tájékozódási pont volt.(..) én már bepakolásnál felraktam a megfelelő színű post-it lapokat az ajtókra is, tehát a dobozok nem egy halomba, hanem a megfelelő helyiségekbe kerültek, mert a rózsaszín pos-ites ajtajú szobába vittek mindent, ami rózsaszín post-ites doboz volt. A.É”

 

“Én lista és excel mániás vagyok, a saját költözésünket megpróbáltam professzionális szinten végezni, hogy ne kelljen mindent keresni, illetve ne járjak úgy, mint AnnaPetiGergőék, amikor a vekker csörög a még ki nem pakolt doboz mélyén, s mikor feltépik mérgesen a dobozt, akkor találják meg a tegnap keresett tányérokat. (...)Nyomtattam 2 db. A4-es papírt, amire ráírtam: KONYHA 1 , ez volt az első konyhai doboz. Ezt ráragasztottam a doboz oldalára és a tetejére is.. Ha törékeny volt, azt is feltüntettem rajta. Így ha az új helyen cipeljük be a dobozt, rögtön tudjuk, ez a konyhába mehet egyből. Vettem az excellt, és felírtam, mit raktam KONYHA 1 dobozba, fellistáztam mindent, nokedliszaggató, tojásszeletelő, tányér, pohár, stb. Egy ilyen listát kinyomtattam és bedobtam a doboz tetejére belülre, hogy ha kinyitom, és nem vagyok számítógép közelben, azért ránézésre tudjam, hogy mi van a dobozban. Értelemszerűen a ritkábban használatos dolgokkal kezdtem, mivel a háztartás közben futott. (...)Vettünk aztán tekercses buborékos fóliát, ragasztó szalagot, és ezekkel burkoltuk a bútorokat. K.A”

 

Csányi Andi
www.rendteremto.hu

 

 

MOVING - Esprimere teher Kft.
EXPRESS-CARICO-BATTERISTA

 

etichetta:  

Lascia un commento!

©2017 idStudio
oldal info: dankahazi.istvan @ gmail.com

  .