CONSEJOS PARA MOVERSE – ORDEN creador

Erika consulta por e-mail, para obtener consejos sobre cómo mover. Además de las tareas del hogar reubicado, los niños pequeños y con la macskájukkal. En este post he recogido asesoramiento genérico, amikkel estar moviéndose sin problemas. Erika es una lista de tareas buscado se descompone por semana, Usted puede leer esto en el próximo post.

 1. Escribir una lista de medidas a tomar. La lista de regulaciones aún hacen las cosas más transparente.
 2. Obtener los materiales de embalaje, bienes. (caja, bolsas de basura, etiqueta, de espesor de punta de fieltro, el cable közözéshez, pegamento)
 3. Crear más en cajas antes de que todo el apartamento, Sólo tomo con ustedes lo que realmente necesita. Si tiene suficiente tiempo antes de la mudanza, la separación puede hacerse por separado. Estoy pensando, que ya entonces se puede empezar a anunciar el apartamento cuando lomtalanítani, o 6-8 usted tiene que salir, entonces 2-4 rászánhatsz semanas de separación, és 4 empacar para una semana. si solamente 3-4 El siete es para empacar la casa, Por otra parte, además de trabajar juntos deben participar en el proceso y deshacerse de la máscara durante fölöslegtől.
 4. El voluminoso encontrado durante el lanzamiento arruinado las cosas. decidir las cosas que tendremos que usarlos. Vender y regalar, incluso antes de la mudanza, o usted será capaz de hacerlo sólo después de la mudanza?
 5. embalaje: Proceder espacio para la dobozolással. En primer lugar descargar las cosas en cada habitación, simplemente no han utilizado. por ejemplo: ropa de temporada, artículos deportivos, que necesita para almacenar documentos antiguos, álbumes de fotos, cosas que puede encontrar en las venta de separación / regalos. A continuación, empacar sus cosas en las que utilice con más frecuencia, pero vosotros prescindir de ellos en las próximas semanas, De nuevo proceder por habitación. Por ejemplo, los libros, dvd-k cd-k, revistas. Para descargar las últimas cosas, que se utiliza con mayor frecuencia.

Un método para usar las cajas…

Minden szobának legyen egy színkódja: a dobozokra ragaszd rá a jelzést színes papírból, színes post-it-ből, öntapadós színes fóliából. A színkódok mellett számozd be a dobozokat pakolás közben: az 1-es dobozba kerülnek minden helyiségben azok a dolgok, amiket a legritkábban használtok (pl: szezonon kívüli ruhák), a legmagasabb számú dobozban az legyen amit a leggyakrabban használtok (pl mikró). A költözés előtti napon jelölj ki egy dobozt, amibe a legszükségesebb és a legutoljára elpakolható holmik kerülnek. Legyen ez a szükség doboz, vagy túlélő doboz. Ide kerüljön egy váltás ruha a család minden tagjának, a személyes iratok, tisztálkodó szerek, hálóruhák, törölközők, pelenka a babának, ébresztőóra, evőeszközök, tányérok.

Mit, hogyan csomagolj?

Költözéskor nem mindegy, hogy mi kerül dobozba vagy zsákba. Ha jól csomagolsz azzal megkönnyíted a költöztetők és a magad dolgát is.

Dobozok
Csak dobozban lehet szállítani:

 • könyveket
 • vegyszereket (tehát a tisztítószereket) – a dobozra legyen ráírva, hogy vegyszer
 • törékeny tárgyakat – a dobozra legyen ráírva, hogy törékeny
 • száraz élelmiszereket – a dobozon jelöld, hogy élelmiszer van benne

Dobozokat kérhetsz a környékbeli üzletekből, ilyenkor arra figyelj, hogy hibátlan dobozokat hozz csak el. Ez költséghatékony módja a dobozok beszerzésének. A dobozok ne legyenek túl nagyok, mert azokat a költöztetők nehezen tudják cipelni. Költözéshez méretezett erős dobozokat vásárolhatsz akár a költöztető cégtől, vagy az IKEA-ban, vagy rendelhetsz az interneten. El kell dönteni, hogy a dobozváráslás belefér-e a költözésre szánt anyagi keretbe.

A dobozok ára 240 és 900 forint között mozog mérettől függően. Egy nagyobb doboz teherbírása 30 kg. Segítségként méreteket és árakat a következő 2 linken találsz:

 • Költöztető dobozok
 • IKEA költöztető doboz
 • természetesen a google bővelkedik lehetőségekben, én tájékoztató jelleggel választottam ezt a 2 oldalt

Zsákok
Ruha, lakástextil, párnák szállítására használható. Erős zsákokat érdemes beszerezni, a szemeteszsákok könnyen elszakadhatnak. Praktikus megoldás a vákuumos zsákok használata. Több méretben kaphatók, miután belepakoltál porszívóval egyszerűen ki kell szívni belőle a levegőt. Így a ruhák, ágyneműk és párnák harmad annyi helyet foglalnak el. Ha szívesen vásárolsz interneten akkor például az e-bay-ről jó áron be lehet szerezni különböző méretekben.

Tippek

 • Romlandó élelmiszer: Ha maradt még romlandó étel a hűtőben, akkor azt hűtőtáskában, vagy zacskóban (Tescoban Auchanban a fagyasztott áruknál lehet találni zacskót, ami tartja a hideget) vidd át az új lakásba.
 • Bútorok: A lapra szerelt állapotban vett bútorokat szétszerelve ajánlott szállítani, mert nem arra lettek tervezve, hogy lépcsőházakban cipeljék, és teherautóban zötykölődjenek.
 • Költözés után: Ellenőrizd le, hogy minden doboz megérkezett-e, és minden bútor sértetlen-e. A szükség doboz után a legmagasabb számú dobozokkal kezd a kipakolást, mert ezekben vannak a gyakran használt dolgok.

Olvasók tanácsai

"Me lleno de, a kb. las mismas cajas tengo. que, lo que permanentemente tiendas IKEA de casillas demostró ser el mejor. Tuve un montón de tiempo, tan metódicamente fui. Calificador Yo, y yo acabo de hacer en el cuadro de, lo que queda. Compré un pequeño cuaderno, y que me escribió, Me lleno de. Cada casilla el número que me, y el cuaderno escribí, ¿qué está incluido. (...)Importante, a la caja en todos los lados y la parte superior para ser el número, porque si usted tiene varias cajas apiladas una sobre otra, y la pared se coloca sobre el candidato de la página, sí, es difícil de encontrar. La ropa de gran tamaño negro kukazsákba hice. Es fuerte y no es ver-a través de. Auto-adhesivo de la etiqueta de papel pegada a ella, eso es cómo consiguió el número. Ahora este método que yo uso el no usa cosas de la tienda. P. I"

 

“Volt egy füzet, amibe minden dobozt feljegyeztem. A különböző szobáknak különböző színű post-it lapjai voltak, amiket a dobozra raktam, és mikor lezártam, akkor a post-it-et is ráragasztottam a celluxal. (...) A post-iteken csak számok voltak, és a füzetbe írtam a számozott dobozok tartalmát. Minden szoba-helyiség dobozainak nyilvántartása egy-egy külön lapon volt (persze ezt lehet bonyolítani előre gyártott nyilvántartólapokkal, én azt már fölöslegesnek tartottam) A füzetbe a szám mellé írtam, hogy mondjuk (mosogatószekrény alja), o (sarokszekrény), ennek megfelelően tudtam, hogy abban a dobozban mi van. A dobozoknak pedig az oldalára írtam fel mindent, mert ha egymásra kerülnek a dobozok, akkor is látszott a számozott post-itlap, ami fő tájékozódási pont volt.(..) én már bepakolásnál felraktam a megfelelő színű post-it lapokat az ajtókra is, tehát a dobozok nem egy halomba, hanem a megfelelő helyiségekbe kerültek, mert a rózsaszín pos-ites ajtajú szobába vittek mindent, ami rózsaszín post-ites doboz volt. A.É”

 

“Én lista és excel mániás vagyok, a saját költözésünket megpróbáltam professzionális szinten végezni, hogy ne kelljen mindent keresni, illetve ne járjak úgy, mint AnnaPetiGergőék, amikor a vekker csörög a még ki nem pakolt doboz mélyén, s mikor feltépik mérgesen a dobozt, akkor találják meg a tegnap keresett tányérokat. (...)Nyomtattam 2 db. A4-es papírt, amire ráírtam: KONYHA 1 , ez volt az első konyhai doboz. Ezt ráragasztottam a doboz oldalára és a tetejére is.. Ha törékeny volt, azt is feltüntettem rajta. Így ha az új helyen cipeljük be a dobozt, rögtön tudjuk, ez a konyhába mehet egyből. Vettem az excellt, és felírtam, mit raktam KONYHA 1 dobozba, fellistáztam mindent, nokedliszaggató, tojásszeletelő, tányér, pohár, stb. Egy ilyen listát kinyomtattam és bedobtam a doboz tetejére belülre, hogy ha kinyitom, és nem vagyok számítógép közelben, azért ránézésre tudjam, hogy mi van a dobozban. Értelemszerűen a ritkábban használatos dolgokkal kezdtem, mivel a háztartás közben futott. (...)Vettünk aztán tekercses buborékos fóliát, ragasztó szalagot, és ezekkel burkoltuk a bútorokat. K.A”

 

Csányi Andi
www.rendteremto.hu

 

 

Mudanzas - Express-teher Kft.
EXPRESS-CARGA-BATERISTA

 

etiqueta:  

Szóljon hozzá!

©2017 idStudio
oldal info: dankahazi.istvan @ gmail.com

  .