TIPY PRO STĚHOVÁNÍ – RENDTEREMTŐ

Erika dotaz e-mailem, tipy na stěhování. Kromě přesídlilo práci v domácnosti, malí chlapci a s macskájukkal. V tomto příspěvku jsem se shromažďují obecné rady, amikkel se pohybuje hladce. Erika je seznam vyhledávaným-do se člení týdny, Můžete si přečíst v příštím příspěvku.

 1. Napište si seznam, co učiníte. Seznam předpisů stále zprůhlednit věci.
 2. Získat balící materiál, aktiva. (box, odpadkové pytle, štítek, tlustý fixem, šňůra közözéshez, lepidlo)
 3. Vytvořit více v boxech před celém bytě, Já jen vzít s sebou, co opravdu potřebujete. Máte-li dostatek času před přesunem, vůle může být provedeno samostatně. Mám na mysli, že i pak můžete začít inzerovat bytu, když lomtalanítani, nebo 6-8 budete muset odstěhovat, pak 2-4 rászánhatsz týdnů clearance, a 4 balení po dobu jednoho týdne. kdyby jen 3-4 Sedm je zabalit do domu, Kromě toho navíc spolupracovat by měly být zapojeny do procesu a zbavit se masky během fölöslegtől.
 4. Objemný nalezen při hodu zničené věci. rozhodnout, co budeme muset používat. Prodat a rozdat ještě před přesunem, nebo budete mít možnost tak učinit pouze po cestách?
 5. obal: Postupovat prostor pro dobozolással. První vyložit věci, v každém pokoji, prostě nebyly použity. například: sezónní oděvy, sportovní výstroj, potřebujete uložit staré dokumenty, fotoalba, věci lze nalézt v výprodej / dárky. Pak sbalit si věci, ve které používáte častěji, Ale vy se bez nich v nadcházejících týdnech, Opět pokračovat za pokoj. Například, knihy, dvd-k cd-k, časopisy. Vyložit poslední věci, které používáte nejčastěji.

Způsob práce se schránkami…

Minden szobának legyen egy színkódja: a dobozokra ragaszd rá a jelzést színes papírból, színes post-it-ből, öntapadós színes fóliából. A színkódok mellett számozd be a dobozokat pakolás közben: az 1-es dobozba kerülnek minden helyiségben azok a dolgok, amiket a legritkábban használtok (pl: szezonon kívüli ruhák), a legmagasabb számú dobozban az legyen amit a leggyakrabban használtok (pl mikró). A költözés előtti napon jelölj ki egy dobozt, amibe a legszükségesebb és a legutoljára elpakolható holmik kerülnek. Legyen ez a szükség doboz, vagy túlélő doboz. Ide kerüljön egy váltás ruha a család minden tagjának, a személyes iratok, tisztálkodó szerek, hálóruhák, törölközők, pelenka a babának, ébresztőóra, evőeszközök, tányérok.

Mit, hogyan csomagolj?

Költözéskor nem mindegy, hogy mi kerül dobozba vagy zsákba. Ha jól csomagolsz azzal megkönnyíted a költöztetők és a magad dolgát is.

Dobozok
Csak dobozban lehet szállítani:

 • könyveket
 • vegyszereket (tehát a tisztítószereket) – a dobozra legyen ráírva, hogy vegyszer
 • törékeny tárgyakat – a dobozra legyen ráírva, hogy törékeny
 • száraz élelmiszereket – a dobozon jelöld, hogy élelmiszer van benne

Dobozokat kérhetsz a környékbeli üzletekből, ilyenkor arra figyelj, hogy hibátlan dobozokat hozz csak el. Ez költséghatékony módja a dobozok beszerzésének. A dobozok ne legyenek túl nagyok, mert azokat a költöztetők nehezen tudják cipelni. Költözéshez méretezett erős dobozokat vásárolhatsz akár a költöztető cégtől, vagy az IKEA-ban, vagy rendelhetsz az interneten. El kell dönteni, hogy a dobozváráslás belefér-e a költözésre szánt anyagi keretbe.

A dobozok ára 240 a 900 forint között mozog mérettől függően. Egy nagyobb doboz teherbírása 30 kg. Segítségként méreteket és árakat a következő 2 linken találsz:

 • Költöztető dobozok
 • IKEA költöztető doboz
 • természetesen a google bővelkedik lehetőségekben, én tájékoztató jelleggel választottam ezt a 2 oldalt

Zsákok
Ruha, lakástextil, párnák szállítására használható. Erős zsákokat érdemes beszerezni, a szemeteszsákok könnyen elszakadhatnak. Praktikus megoldás a vákuumos zsákok használata. Több méretben kaphatók, miután belepakoltál porszívóval egyszerűen ki kell szívni belőle a levegőt. Így a ruhák, ágyneműk és párnák harmad annyi helyet foglalnak el. Ha szívesen vásárolsz interneten akkor például az e-bay-ről jó áron be lehet szerezni különböző méretekben.

Tippek

 • Romlandó élelmiszer: Ha maradt még romlandó étel a hűtőben, akkor azt hűtőtáskában, vagy zacskóban (Tescoban Auchanban a fagyasztott áruknál lehet találni zacskót, ami tartja a hideget) vidd át az új lakásba.
 • Bútorok: A lapra szerelt állapotban vett bútorokat szétszerelve ajánlott szállítani, mert nem arra lettek tervezve, hogy lépcsőházakban cipeljék, és teherautóban zötykölődjenek.
 • Költözés után: Ellenőrizd le, hogy minden doboz megérkezett-e, és minden bútor sértetlen-e. A szükség doboz után a legmagasabb számú dobozokkal kezd a kipakolást, mert ezekben vannak a gyakran használt dolgok.

Olvasók tanácsai

"Sbalil jsem, kb. stejné bedny mám. že, co trvale obchodech IKEA krabice se ukázala být nejlepší. Měl jsem spoustu času, tak metodicky jsem šel. Kvalifikaci Jsem, a to jsem právě udělal v krabici, to, co zbylo. Koupil jsem si malý notebook, a že jsem napsal, Sbalil jsem. Každý box číslované jsem, a notebook jsem napsal, co je zahrnuto. (...)Důležité, do pole na všech stranách a nahoře bude číslo, proto, pokud máte několik krabic naskládaných na sebe, a stěna je umístěna na kandidátské stránce, jo, je to těžké najít. Oblečení velké velikosti černé kukazsákba jsem udělal. Je to silné a není vidět skrz. Samolepicí štítek papír přilepený na to, to je, jak se dostali na číslo. Nyní tuto metodu používám ne použité věci obchodě. P. I"

 

“Volt egy füzet, amibe minden dobozt feljegyeztem. A különböző szobáknak különböző színű post-it lapjai voltak, amiket a dobozra raktam, és mikor lezártam, akkor a post-it-et is ráragasztottam a celluxal. (...) A post-iteken csak számok voltak, és a füzetbe írtam a számozott dobozok tartalmát. Minden szoba-helyiség dobozainak nyilvántartása egy-egy külön lapon volt (persze ezt lehet bonyolítani előre gyártott nyilvántartólapokkal, én azt már fölöslegesnek tartottam) A füzetbe a szám mellé írtam, hogy mondjuk (mosogatószekrény alja), nebo (sarokszekrény), ennek megfelelően tudtam, hogy abban a dobozban mi van. A dobozoknak pedig az oldalára írtam fel mindent, mert ha egymásra kerülnek a dobozok, akkor is látszott a számozott post-itlap, ami fő tájékozódási pont volt.(..) én már bepakolásnál felraktam a megfelelő színű post-it lapokat az ajtókra is, tehát a dobozok nem egy halomba, hanem a megfelelő helyiségekbe kerültek, mert a rózsaszín pos-ites ajtajú szobába vittek mindent, ami rózsaszín post-ites doboz volt. A.É”

 

“Én lista és excel mániás vagyok, a saját költözésünket megpróbáltam professzionális szinten végezni, hogy ne kelljen mindent keresni, illetve ne járjak úgy, mint AnnaPetiGergőék, amikor a vekker csörög a még ki nem pakolt doboz mélyén, s mikor feltépik mérgesen a dobozt, akkor találják meg a tegnap keresett tányérokat. (...)Nyomtattam 2 db. A4-es papírt, amire ráírtam: KONYHA 1 , ez volt az első konyhai doboz. Ezt ráragasztottam a doboz oldalára és a tetejére is.. Ha törékeny volt, azt is feltüntettem rajta. Így ha az új helyen cipeljük be a dobozt, rögtön tudjuk, ez a konyhába mehet egyből. Vettem az excellt, és felírtam, mit raktam KONYHA 1 dobozba, fellistáztam mindent, nokedliszaggató, tojásszeletelő, tányér, pohár, stb. Egy ilyen listát kinyomtattam és bedobtam a doboz tetejére belülre, hogy ha kinyitom, és nem vagyok számítógép közelben, azért ránézésre tudjam, hogy mi van a dobozban. Értelemszerűen a ritkábban használatos dolgokkal kezdtem, mivel a háztartás közben futott. (...)Vettünk aztán tekercses buborékos fóliát, ragasztó szalagot, és ezekkel burkoltuk a bútorokat. K.A”

 

Csányi Andi
www.rendteremto.hu

 

 

Stěhování - Express cargo Ltd.
EXPRESS-LOAD-BUBENÍK

 

štítek:  

Szóljon hozzá!

© 2017 idStudio
informace o stránce: [email protected]

  .